Hírlevél
Kategóriák
Termékajánló
Recept klub
2016.03.12 15:38

Chili Con Carne

Hozzávalók 4 személyre

- 150 g füstölt szalonna

- 400 g marhalapocka (és marhanyak vegyesen)

- 100 g darált marhahús (ugyanebből)

- 500 g vörösbab

- 700 ml paradicsomszósz vagy ennek megfelelő vízben higitott paradicsompor

- 1 db közepes piros pritamin paprika

- 1 db közepes zöld pritamin paprika

- 140 g csemegekukorica (konzerv, elhagyható)

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 200 ml sör

- 1 dl marha alaplé - vagy víz

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 ek oregánó  morzsolt, eredetileg ez nincs benne

- 2 ek római kömény őrölt, eredetileg ez nincs benne

- 2 db chili - friss zöld vagy száritott chili örlemény illetve száritott chili

- 3 ek jalapeño - friss, felvágva

- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor - vagy 3 kocka étcsokoládé

- 1 púpos tk fahéj

-  ízlés szerint

1. Lépés

A babot előző este áztassuk be.

2.Lépés

Egy nagyobb edényben, amit sütőbe is lehet tenni, olajat forrósítunk.

Ebben 15-20 perc alatt megsütjük a császárszalonnát és a húsokat. 

3.Lépés

Rádobjuk a felaprított hagymát és üvegesre pirítjuk a hússal.

Eután tesszük hozzá a fokhagymát, az oregánót, a rómaiköményt, és a chiliket ízlés szerint, majd a fahéjat, és a kakaót. 

2-3 percig folyamatosan kevergetve tovább sütjük.

Hozzáadjuk a felkockázott paprikát.

Tovább sütjük még 2-3 percig.

4.Lépés

Ráöntjük a paradicsomszószt és izlés szerint a sört vagy vizet, annyit, hogy épp ellepjen mindent, ezután kerül bele a beáztatott bab is. Sózzuk.

Az egészet jól összekeverjük, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és ott főzzük kb. egy-másfél órát. 

Közben néha mozgassuk, keverjük meg, ellenőrizzük a sósságát vagy csípősségét, szükség esetén még adhatunk hozzá vizet.

5.Lépés

Ha a bab és a hús megpuhult, kivesszük a sütőből, és belekeverjük a kukoricát, ezt csak ha szeretnénk. Ezután várjuk meg míg egyet még rottyan.

6.Lépés

Forrón magában tálaljuk.

Webáruház készítés