Hírlevél
Kategóriák
Termékajánló
Recept klub
2016.02.27 11:25

Roston sült hal

  

Hozzávalók:

Hús:

- Keszeg, Balin, Ponty, Csuka ízlésünk illetve a pénztárcánk szerint

 

A páchoz:

- Hal fűszerkeverék vagy HALmámor fűszersó

-

- Bors

 

1. Lépés

A  friss halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtisztítjuk, kipucoljuk, megmossuk, fejétől kettéhasítjuk.

ősszekeverünk sót, borsot, valamint Hal fűszerkeveréket vagy HALmámor fűszersót olajban, majd evvel bőségesen bekenjük az előkészített halakat és kb. 30 percig állni hagyjuk.

2. Lépés

Tüzet rakunk, és megvárjuk, amíg parázslik.

Rostot fektetünk fölé, és megkenjük kevés olajjal.

A rostra rakjuk a fél halakat, hosszú nyelű, erre a célra alkalmas villával többször megemelgetjük, hogy ne ragadjanak le.

Ha nehezen sülnének, a rostélyt közelebb tesszük a parázshoz.

A halak mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt piros, ropogósra sütjük.

3.Lépés

Félidőben, néhány csepp olajjal megcsepegtetjük, de óvatosan, nehogy a parázsba cseppenő olaj lángra lobbanjon.

Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

 

Sütési adatok:

kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva 1 adag: 200 kcal

Webáruház készítés