- Újdonságok
- Akciók
- Chili termékek
- Fűszerek - a lélek balzsama
- Vetőmagok
- Neem oil
- Kellékek
- Kulcstartóra akasztható "CHILI" kapszula
- Hidegen Sajtolt Olajok
Kő-Kömény - Köményes mártogatós fűszerkeverék
-
Kő-Kömény mártogatós fűszerkeverék
Készült: száritott paradicsom örlemény (spanyol), himalája só, vöröshagyma granulátum 2-4 mm, örölt feketebors, pritamin granulátum zöld 3x3 mm, pritamin granulátum piros 3x3 mm, őrölt fűszerkömény felhasználásával.
Felhasználási javaslat: A mártogatós fűszerkeveréket kb 1 dl ízlés szerinti alapba (víz, natur joghurt, tejföl, oliva olaj) kevergessük addig mig keverékünk csomómentes nem lesz. Várjunk 10-15 percet mig a fűszerkeverékben található granulátumok megpuhulnak. Főzést, melegítést nem igényel.
Fogyasztása: tetszés szerinti hozzávalóval hasábokra vágott friss zöldségek, sült krumpli, tortilla chips, grissinit, különféle kekszekkel fogyaszthatjuk.
A 20. század vége felé kezdett igazán teret hódítani világszerte a szószok egy könnyedebb típusa is, amelyeket grillezésen, kerti partikon, svédasztalos vagy büfészerű fogadásokon, laza baráti összejöveteleken, vagy otthon kettesben is ki-ki kedve és ízlése szerint párosíthat a frissen feltálalt fogásokhoz.
Ezek a mártogató szószok.
A mártogató szószokat, legyenek azok melegen vagy hidegen tálaltak, alapvetően az különbözteti meg a „klasszikus mártásoktól”, hogy ezeket nem az étellel együtt tálalják, hanem külön edényben vagy edényekben kapnak helyet az asztalon, és többnyire - mint a neve is mutatja - az ételeket bele kell mártogatni vagy épp rájuk halmozni a szószból többet vagy kevesebbet, ízlés szerint.
DIPEK
A dip elnevezés az angol dipping sauce (szó szerint: mártogató szósz) rövidítéséből terjedt el. A mártogatható, gyorsan bekapható fogások kísérői tartoznak ide.
Igazi finger foodkísérők!
Megszámlálhatatlan variációjuk létezik, érdemes akár többfélét is készíteni egy-egy alkalomra, mert színesek és nagyon ízletesek.
Gyártja és forgalmazza: Chili Szószok Magyarország Kft
-
Raktárkészlet 0 dbCikkszám 190869