- Újdonságok
- Akciók
- Chili termékek
- Fűszerek - a lélek balzsama
- Vetőmagok
- Neem oil
- Kellékek
- Kulcstartóra akasztható "CHILI" kapszula
- Hidegen Sajtolt Olajok
Hidegen Sajtolt 100%-os Repceolaj
Hidegen sajtolt étolaj fogalma:
Az alapanyagokból tisztítás (idegen anyagok eltávolítása) és bizonyos magvak esetén hajalás és aprítás után, mechanikus úton sajtolással állítják elő az olajat, hőkezelés nélkül.
A legtöbb növényi hatóanyagot a hidegen sajtolt olajok tartalmazzák az összes olaj közül.
-
Ajánljuk sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, pácoláshoz, grillezéshez. Viszonylag semleges ízű, kevésbé érződik az ételen.
A repceolajnak ideális a zsírsavtartalma:
omega-3: 11%
omega-6: 21%
omega-9: 61%Az eredetileg Kanadából származó repceolaj a kanadai St. Michael’s kórház kutatói szerint a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára.
A repceolaj csupán 7% telített zsírt tartalmaz, alig a felét annak, amennyit az egészségügyi előnyeiről híres olívaolaj tartalmaz. Karotintartalom (A-vitamin előanyaga) szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás. 3,3 mg karotint tartalmaz 100 g-ban.
Zöldesbarnás színét a klorofilloknak köszönheti.
A www.mindennapi.hu internetes oldal ezt írta róla:
"Kísérleti állatokban csökkenti a vastagbéldaganatok méretét a repceolaj és előfordulási gyakoriságát: számolt be a Dél-Dakotai Állami Egyetem gyógyszerész karának professzora, Chandradhar Dwivedi, aki tanulmányában részletezte: kísérleteik alapján a repceolaj patkányonként csaknem 60 százalékkal csökkentette a daganat előfordulási gyakoriságát, az előforduló tumorok méretét pedig 90 százalékkal szorította vissza.
A kutatók úgy vélik, a repceolaj használata a mindennapos főzésben védelmet nyújthat a vastagbélrák kialakulásával szemben.
A repceolajról néhány évtizede még ennek ellenkezőjét is feltételezték magas erukasav tartalma miatt.
A régen általánosan használt fajták magolaja akár 50 százalékban is tartalmazott hosszú láncú zsírsavakat, úgynevezett erukasavat.
Az erukasav lerakódik az emberi (és állati) szervezetben, ahol nehezen bomlik le, megjelenik a szívizomban, és az állatkísérletek szerint károsíthatja azt.
E hátrányok kiküszöbölése érdekében Kanadában 1965-ben olyan repcefajtákat nemesítettek ki, amelyek olajában nincs se erukasav, se eikozénsav.
Később védjegyet jegyeztettek be ennek a fajta repcének a megjelölésére."
A mi repceolajunk nemesített, erukasav-mentes repcéből készül, így biztonságos a fogyasztása!
-
Raktárkészlet 0 dbCikkszám 656743