- Újdonságok
- Akciók
- Chili termékek
- Fűszerek - a lélek balzsama
- Vetőmagok
- Neem oil
- Kellékek
- Kulcstartóra akasztható "CHILI" kapszula
- Hidegen Sajtolt Olajok
Hidegen Sajtolt 100%-os Lenmagolaj
Hidegen sajtolt étolaj fogalma:
Az alapanyagokból tisztítás (idegen anyagok eltávolítása) és bizonyos magvak esetén hajalás és aprítás után, mechanikus úton sajtolással állítják elő az olajat, hőkezelés nélkül.
A legtöbb növényi hatóanyagot a hidegen sajtolt olajok tartalmazzák az összes olaj közül.
-
Hidegen sajtolt 100%-os lenmagolaj
• leggazdagabb forrása az omega-3 zsírsavaknak
• megelőzi a zsírplakkok képződését a véredények falán
• csökkenti a vérrögök képződését
• a szívre és érrendszerre, izomzatra jó hatással bír
• gyulladáscsökkentő (pl. ízületi-, gyomor nyálkahártya-gyulladás)
• védelmet biztosít a 2. típusú diabétesz kialakulásával szemben
• segít a fogyókúrában (gyorsítja az anyagcserét)
• gyógyítja az asztmát
• segít depresszió, skizofrénia esetén.
• javítja a látást
• kifejezetten hasznos a fejlődő gyermekszervezet számára
• csökkenti a magas vérnyomást
• csökkenti a koleszterinszintet
• tisztítja a gyomrot, a vesét, a húgyhólyagot
• bőrbetegségekre (ekcéma, pikkelysömör) hatásos
• segíti az égési sebek gyógyulását
• javítja a haj struktúráját a hajra kenve (tojássárgájával elkeverve)
"A pirított technológiával készült olajban (szűz eljárás) épp a legértékesebb összetevők semmisülnek meg."
FIGYELMEZTETÉS!! Az omega-3-zsírsavakat potenciális véralvadásgátló tulajdonságuk miatt véralvadásgátlót szedő, továbbá hemofíliás betegek csak nagy körültekintéssel, orvosi felügyelet mellett alkalmazhatják.Műtéti beavatkozások előtt használatuk felfüggesztendő.
Felhasznált irodalom:
Kovács József: Az olajok gyógyító erejeAjánlott fogyasztási menynyiség:
1-2 evőkanál/nap. Folyamatosan fogyasztható.
Felhasználási javaslat:
„A sziléziai nemzeti konyhában sarkalatos helyet foglal el a lenolaj (pl. héjában főtt burgonya lenolajos túróval).
A hidegen sajtolt lenolajnak kissé kesernyés az íze. Ha salátaöntetet szeretnénk készíteni belőle, keverjük édeskés ízű ecetekkel.”
Anne Iburg: Olajok és ecetek kislexikona
-
Raktárkészlet 0 dbCikkszám 515860